Karen bedacht Doneer een bon: ‘Zo steun je Nijmeegse ondernemers én zorgpersoneel’

Het zijn momenteel bizarre tijden voor iedereen. Ondernemers hebben het zwaar en we vragen veel van onze zorgmedewerkers. De ‘gewone’ Nijmegenaar zit thuis, voelt zich machteloos en wil graag iets doen voor beiden. Daar vond de Nijmeegse Karen van Keeken met haar actie ‘Doneer een bon’ een oplossing voor.

Het werkt simpel: Nijmegenaren kunnen op deze website een cadeaubon kopen bij hun favoriete Nijmeegse horecazaak of winkel. Deze cadeaubonnen worden vervolgens gedoneerd aan zorgpersoneel van IC-afdelingen van het Radboudumc en het Canisius Wilhelminaziekenhuis. Karen legt uit: “Zo slaan slaan we drie vliegen in één klap. We merken dat Nijmegenaren heel graag hun steentje willen bijdragen om ondernemers en zorgmedewerkers te helpen, maar soms niet weten hoe. Door een cadeaubon te kopen, help je de ondernemers en steun je óók de zorg. Daarnaast voel je jezelf niet zo machteloos doordat je op een eenvoudige manier in actie kan komen.”

‘Het gaat om ondernemers en zorgmedewerkers’

Karen kwam op het idee doordat ook zij in deze tijd thuis kwam te zitten en graag iets voor anderen wilde betekenen. Haar werk als visagiste ligt momenteel stil. Karen: “Ik was toevallig de persoon met het idee, maar treed verder zelf liever niet naar de voorgrond. Het gaat echt om de ondernemers en de zorgmedewerkers, alle omzet en bonnen zijn voor hen.” Karen heeft momenteel ook contact met inwoners van andere regio’s in Nederland, die graag voor hun regio óók de actie willen starten.

Hoe meer, hoe beter

Kleine, lokale ondernemers uit het Rijk van Nijmegen mogen op de website van ‘Doneer een bon’ hun cadeaubonnen verkopen. De ondernemers houden vervolgens de verkochte bonnen in bewaring. Wanneer de situatie het toelaat, haalt Karen alle cadeaubonnen op en zorgt zij ervoor dat ze bij Nijmeegse ziekenhuizen terechtkomen. Karen: “De zorgmedewerkers van IC-afdelingen krijgen voorrang. Maar natuurlijk geldt: hoe meer cadeaubonnen, hoe meer zorgmedewerkers we blij kunnen maken.”

Bron: https://indebuurt.nl/nijmegen/nijmegenaren/karen-bedacht-cadeaubon-om-nijmeegse-ondernemers-en-zorgmedewerkers-te-steunen~104011/?utm_source=facebook&utm_medium=facebooktijdlijnpost&fbclid=IwAR0L2nRXmcBGKFxwpT7yBEEHu-k2Z8Czl7Ph6k7lwRwPjmIhW-b02rl_gU0